Te hoge werkdruk leidt tot werkstress

Te hoge werkdruk is het gevolg van onbalans tussen tijd en taken. Af en toe te hoge werkdruk hoeft geen probleem te zijn. Veelvuldig of structureel te hoge werkdruk is dat wel.
Langdurige werkstress leidt tot burn-out

Een op de zeven werknemers kampt met serieuze lichamelijke en psychische klachten als gevolg van werkdruk. Een burn-out ligt op de loer of de werknemers kampen reeds met een burn-out. Het is een belangrijke risicofactor voor verzuim en uitval. Hiernaast kunnen priveomstandigheden ook de oorzaak zijn.

Werkdruk kost het Nederlands bedrijfsleven jaarlijks meer dan 7,5 miljoen verzuimdagen. Een duizelingwekkend aantal dat gelijk staat aan bijna 21.000 fulltime werknemers die buiten spel staan, hetgeen handenvol met geld kost. Drie miljoen werknemers snakken dagelijks naar meer rust en regie op de werkplek.

Het is dus van groot van belang. Wat kun je er tegen doen?

Burn-out-begeleiding

Kiwi biedt coaching waardoor de werknemer zelfinzicht en bewustwording krijgt om vervolgens (gedrags)patronen te kunnen doorbreken. Dit veranderingsproces biedt nieuw gedrag, nieuwe overtuigingen, nieuwe mindset, nieuwe capaciteiten en nieuwe ontwikkelingsmogelijkheden.

Prins Bernhardlaan 3, 3832 AT Leusden

06-15207183

info@kiwicoaching.nl

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.