Wandelen in de natuur

Ervaar zelf wat wandelen met je doet en verwonder je over de schoonheid van de natuur.

Juist met stress moet je niet te lang blijven zitten. Bewegen zorgt dat je hart harder pompt, spieren aanspannen en ontspannen, gewrichten in beweging komen en de ademhaling sneller gaat.

Omdat bij stress en burn-out het energieniveau nog vrij laag is, is het aan te raden om matig intensief te bewegen. Matig intensief bewegen houd in dat je hartslag en ademhaling omhoog gaat maar je er nog wel bij kunt praten.

Wandelen is daarom zeer geschikt als bewegingsvorm en ook ontzettend zinvol!

Wat doet wandelen met je?

  • Je krijgt er een lekkere boost van door vitamine D, de gezonde buitenlucht maar ook kan het je contact met je lichaam versterken. Uit je hoofd, in je lijf.
  • Door je te bewegen pompt je hart het bloed beter rond, ook naar je brein. Nieuwe verbindingen en hersencellen worden hierdoor aangemaakt en daardoor kun jij je dus beter concentreren en ben je meer alert.
  • Wanneer jij je beweegt komen er allemaal mooie stofjes vrij. Waaronder serotonine en dopamine. Daardoor voel jij je dus letterlijk fijner wanneer je gewandeld hebt. Daarnaast wordt dus ook die kans op een psychische stoornis zoals een depressie een stuk kleiner. Je lichamelijke conditie verbeterd dus maar ook de conditie van je hersenen.

Coaching en wandelen??

Wil je een coachsessie combineren met wandelen?

Landgoed Den Treek Henschoten is een prachtig gebied om rond te wandelen en ik ga graag met je mee!

Prins Bernhardlaan 3, 3832 AT Leusden

06-15207183

info@kiwicoaching.nl

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.