Stress en burn-out

Een signaal dat er iets in je leven moet veranderen. Dat je meer moet worden wie je eigenlijk bent, en je leven meer in kunt richten zodat het beter bij je pas

Stress is een prikkel die aanzet tot actie. Dat hoeft niet negatief te zijn: zonder stress komen we tot niets. Je moet bijvoorbeeld een presentatie geven. Zonder enige vorm van spanning zou je je misschien niet voorbereiden. Een beetje stress houdt je scherp en maakt dat je extra je best doet. Af en toe stress ervaren is dus niet schadelijk.

Als er meer van je gevraagd wordt dan je denkt waar te kunnen maken dan kan stress wel schadelijk worden. Je hebt vaak te veel op je bordje en de dagelijkse dingen kosten meer energie dan dat je er voor terugkrijgt

Het burn-out zijn treedt pas op na langdurige, vaak jarenlange roofbouw op jouw lichaam. Een burn-out ontstaat als mensen ondanks de stress en spanningsklachten stug door blijven gaan en dus niet naar hun lichaam luisteren.

Stress man
Is stress en burn-out zijn dan allemaal maar negatief?

Het is een heel nare situatie maar eigenlijk een noodrem van het lichaam. Deze noodrem dwingt je om rustiger aan te doen als je jezelf te veel belast. Dit voorkomt ergere gezondheidsschade. Het is een signaal dat er iets in je leven moet veranderen. Dat je meer moet worden wie je eigenlijk bent. En je kunt er zelf iets aan doen!

Doel coaching

In stappen werken aan fysieke en mentale vitaliteit en weerbaarheid om te herstellen, duurzaam stressbestendiger worden en op een gezonde manier weer te kunnen functioneren.

Aanpak

Met deze Coaching gaan we samen in 8 stappen op zoek naar wat jouw stress veroorzaakt, waar jij energie van krijgt? Wie je bent en wilt zijn? We gaan werken aan herstel van je klachten, duurzaam stressbestendiger worden en indien nodig op een gezonde manier re-integreren.

Resultaat 

  • Dalende stress- en vermoeidheidsklachten
  • Meer energie voor de mooie dingen in het leven
  • Toenemende conditie
  • Verbeterde immuunsysteem door goede voeding
  • Meer zelfvertrouwen
  • Minder pijn gerelateerde klachten
  • Weer aan het werk kunnen (indien van toepassing)
  • Beter slapen
  • Minder onrust in je lichaam

Vul de stress barometer in en ontdek hoe het met je gesteld is

 het Invullen
Op het formulier staan 50 klachten waarbij je kunt aangeven of  je deze de laatste 14 dagen hebt ervaren.

Keuze 
Zet een kruisje in de kolom als je de betreffende klacht herkent.

Let op!
Deze  “test” geeft een indicatie en is geen officiële uitslag. Een officiële diagnose wordt altijd gesteld door de huisarts, bedrijfsarts of specialist. Aan de resultaten kunnen geen rechten ontleend worden. 

De test is gratis, zonder verplichtingen en zonder opname in het adressenbestand. 

 

Prins Bernhardlaan 3, 3832 AT Leusden

06-15207183

info@kiwicoaching.nl

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.